Monday, October 24, 2016

Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης: Ιστορία και Ορόσημα

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, από το 2012 έως σήμερα, στεγάζεται σε ένα ιστορικό και πλήρως αναπαλαιωμένο κτίριο 2.500 m² στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα κτίριο-στολίδι, το οποίο έχει συχνά αποτελέσει χώρο φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης από περιοδικά και τηλεοπτικά συνεργεία.

Tο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έχει επιδείξει σημαντικό έργο και επιτυχίες, που αποτελούν ορόσημα ακαδημαϊκής αριστείας.
  • Φοιτήτριες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης βραβεύονται στο Διεθνές Συνέδριο της ΟΜΕΡ στην Κορέα για την συμμετοχή τους σε project που αφορά τη διδασκαλία των ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παιδιά νηπιαγωγείου.
  • Η εφημερίδα ‘’The National’’ στο Ντουμπάϊ παρουσίασε έρευνα φοιτήτριας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, που αφορά την επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών.
  • Φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις διπλωματικές τους εργασίες στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ιατρική της Άθλησης στον 21ο Αιώνα».
  • Στρατηγική συνεργασία της Σχολής Υγείας με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Euromedica - Αρωγή Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση πρακτικής άσκησης των φοιτητών.
  • Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης στο International Conference on Industrial Waste & Wastewater Treatment & Valorisation παρουσιάζοντας εργασία με θέμα την εναλλακτική διαχείριση Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις.
  • Το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και η SDIWC (Κοινωνία της Ψηφιακής Πληροφορίας και των Ασύρματων Επικοινωνιών) συνδιοργανώνουν με επιτυχία τα Διεθνή Συνέδρια Πληροφορικής International Conference in Information Security and Digital Forensics (ISDF) & International Conference in Computer Science, Computer Engineering and Social Media (CSCESM) κάθε χρόνο από το 2014. 

Thursday, October 13, 2016

Νέο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με γνώμονα τη βέλτιστη δυνατή υποστήριξη των φοιτητών του Κολλεγίου, δημιούργησε την καινοτόμο μονάδα Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών.   

Το Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών (Κ.Δ.Α.Μ.Δ.) αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που έχει βασικό στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες – διαγνωσμένες ή μη – να ανταποκριθούν στις σπουδές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή τους επίδοση. 

Οι υπηρεσίες του Κ.Δ.Α.Μ.Δ. περιλαμβάνουν:

• Ακαδημαϊκή υποστήριξη σε φοιτητές με μαθησιακές δυσκολίες, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, βάσει του επίσημου εγγράφου διάγνωσής τους.
• Ανεπίσημη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών – για μη διαγνωσμένες περιπτώσεις – και παραπομπή προς αξιολόγηση σε επίσημους φορείς (πλαίσια ενηλίκων).
• Παράλληλη στήριξη σε φοιτητές, που αντιμετωπίζουν έντονη δυσκολία στην φοίτηση, από τους φοιτητές του προγράμματος της Ειδικής Αγωγής που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που προσφέρει αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία στον ειδικό πληθυσμό των φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες.  Η δημιουργία του Κ.Δ.Α.Μ.Δ. ήταν μια πρωτοβουλία της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που προσφέρει αναγνωρισμένα bachelors και masters στην Προσχολική Αγωγή και στην Ειδική Αγωγή, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitropolitiko.edu.gr